image1
Lokaal Nieuws
Bouterse was wel aanwezig in Fort Zeelandia tijdens de decembermoorden, zegt Elgin
woensdag 28 juni 2017 14:43

boutaAuditeur militair Roy Elgin begonnen met zijn requisitoir tegen Desi Bouterse. Volgens de aanklager is er geen belemmering meer om de strafeis tegen de president van Suriname voor te lezen.

Elgin zei dat het voor de medeplichtigheid van Bouterse niet uitmaakt of hij destijds wel of niet aanwezig was in Fort Zeelandia, "maar ik zal aantonen dat hij erbij was".

De auditeur militair zegt dat hij zijn strafeis baseert op getuigen die zich wel kunnen herinneren wat er gebeurd is toen, de betrouwbare getuigen.

De getuigen die zich niks kunnen herinneren noemt hij onbetrouwbare getuigen. Het rekwistoor is vele pagina’s lang en kan noch een poos duren.

In december 1982 werden vijftien prominente tegenstanders van het militaire regime van de toenmalige bevelhebber en huidige president Bouterse geëxecuteerd.

De strafzaak rondom de executies begon in 2007, maar werd in 2012 geschorst, nadat het Surinaamse parlement een amnestiewet had aangenomen waarmee hoofdverdachte Bouterse en de 25 andere verdachten vrijuit zouden gaan. Eind 2015 besloot het het Hof van Justitie het OM opnieuw opdracht te geven de vervolging te starten, nadat nabestaanden van slachtoffers hiervoor een verzoek hadden ingediend.

 
DNA vol lof over topprestaties Surinaamse sporters
woensdag 28 juni 2017 14:41

dnaHet afgelopen weekend was zeer productief voor sporters die Suriname internationaal vertegenwoordigd hebben. Miguel van Assen, Jair Tjon en Fa , Stefanie Tjon a San en Anthony Nekrui leverden topprestaties.

Voor aanvang van de begrotingsbehandeling stond DNA voorzitter Jenny Simons stil bij de topprestaties van de Surinaamse sporters.

Ook NDP fractieleider Andre Misikaba en VHP parlementariër Chan Santhoki brachten hun felicitaties over aan DNA en Suriname voor wat de sporters gepresteerd hebben.

 
Suriname nog steeds in crisis volgens de vakbeweging
dinsdag 27 juni 2017 14:51

berenEen deel van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Bond van Leraren, de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname en de Bond van Personeel bij het Ministerie van Onderwijs hebben vandaag een persconferentie belegd.

In tegenstelling tot wat de regering de samenleving voorhoudt, is de crisis nog steeds dreigend, volgens Robby Berenstein, voorzitter van C-47. Volgens hem worden er ad hoc maatregelen getroffen, waardoor de problemen niet grondig worden aangepakt.

De eis ten aanzien van terugdraaiing van de brandstof prijs alvorens aan tafel te zitten met de regering staan nog steeds recht over eind

De overheid loopt door slecht beleid miljoenen srd’s mis op brandstof. Dit komt doordat er miljoenen liters olie het land binnen worden gesmokkeld. Verder betalen de grote multinationals als grootste brandstof verbruikers geen belasting hierop zegt Dyanand Dwarka .

 
Bewoners Esther Stichting willen af van waarnemend directrice Somo
dinsdag 27 juni 2017 14:48

esthyerBewoners van Esther Stichting willen niet verder met de waarnemend directrice Liefda  Somo. Ze hebben de poort van het complex aan de Amile Bouterse straat vandaag voor enige tijd gesloten om hun ontevredenheid kracht bij te zetten.

De bewoners hekelen het dictatoriaal gedrag van de waarnemend directrice. Het is volgens hen niet prettig meer wonen op het complex.

Delen van het personeel staan achter de bewoners. De situatie is volgens hen sinds de aanstelling van Liefda Somo inderdaad achteruit gegaan.

Beweert wordt dat personeelsleden zonder grondige reden thuis gezet worden. Ook worden diefstallen van grote sommen geld in de doofpot gestopt.

 
Boek Cynthia McLeod wordt in India uitgegeven in het Engels
vrijdag 23 juni 2017 17:29

CynthiaHet boek “Herinneringen aan Mariënburg” van de schrijfster Cynthia McLeod, wordt vertaald in het Engels en wordt uitgegeven in India.

Nederland, Suriname en India hebben samengewerkt om dit te realiseren. De overeenkomst hierover werd vandaag getekend.

In verband met de 100 jarige herdenking van de afschaffing van contractarbeid in India, werden boeken uit verschillende landen gekozen om te vertalen.

De ambassadeur van Suriname in India, Ashna Kanhai, heeft een selectie Surinaamse boeken voorgesteld.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 405

ABC Nieuws

Written on 28 juni 2017, 14.43
Auditeur militair Roy Elgin begonnen met zijn requisitoir tegen Desi Bouterse. Volgens de aanklager is er geen belemmering meer om de strafeis tegen de president van Suriname voor te lezen. Elgin zei dat het voor de medeplichtigheid van Bouterse niet uitmaakt of hij destijds wel of niet aanwezig was in...
Written on 28 juni 2017, 14.41
Het afgelopen weekend was zeer productief voor sporters die Suriname internationaal vertegenwoordigd hebben. Miguel van Assen, Jair Tjon en Fa , Stefanie Tjon a San en Anthony Nekrui leverden topprestaties. Voor aanvang van de begrotingsbehandeling stond DNA voorzitter Jenny Simons stil bij de...
Written on 27 juni 2017, 14.51
Een deel van de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de Bond van Leraren, de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname en de Bond van Personeel bij het Ministerie van Onderwijs hebben vandaag een persconferentie belegd. In tegenstelling tot wat de regering de samenleving voorhoudt, is de crisis...
Written on 27 juni 2017, 14.48
Bewoners van Esther Stichting willen niet verder met de waarnemend directrice Liefda  Somo. Ze hebben de poort van het complex aan de Amile Bouterse straat vandaag voor enige tijd gesloten om hun ontevredenheid kracht bij te zetten. De bewoners hekelen het dictatoriaal gedrag van de waarnemend...
Written on 23 juni 2017, 17.29
Het boek “Herinneringen aan Mariënburg” van de schrijfster Cynthia McLeod, wordt vertaald in het Engels en wordt uitgegeven in India.Nederland, Suriname en India hebben samengewerkt om dit te realiseren. De overeenkomst hierover werd vandaag getekend.In verband met de 100 jarige herdenking van de...


Online Guests

We hebben 96 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen