image1
Lokaal Nieuws
Situatie Apetina zwaar overtrokken
dinsdag 11 december 2018 14:26

breeEr is absoluut geen sprake van een ramp in het dorp Apetina in het district Sipaliwini. Dit zegt DOE parlementariër Carl Breeveld. Gisteren werd in een lokaal dagblad op de voorpagina melding gemaakt van een complete epidemie in dit dorp.

Onderzoek van Breeveld heeft uitgewezen dat dit zwaar overtrokken en overdreven is. Er is geen sprake van luizen epidemie of vele Lepra gevallen in dit dorp. De berichten zijn door de regering aangegrepen om ook in dit dorp met Pakketten te strooien.

Er is echter geen of weinig gebruik gemaakt van de de Medische Zending en de gezondheidsassistenten daar om zo achter de juiste informatie te komen, zegt Breeveld.

Dat door de regering steeds pakketten verdeeld worden bij haast elk probleem dat zich voordoet is volgens Breeveld een zeer eenzijdige benadering. Er zijn met betrekking tot de pakketten veel vraagtekens.

 

 

 
Etnel maakt zich zorgen om veiligheid betonnen masten EBS
dinsdag 11 december 2018 14:23

etEen betonnen mast van de EBS is vanmorgen omgevallen en op een auto terechtgekomen. 
NPS-parlementarier Patricia Etnel, zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van deze palen. Zij is van mening dat de palen niet in de kleine regentijd geplaatst kunnen worden, omdat de grond niet stabiel is.

De parlementarier is niet te spreken over de communicatie vanuit EBS en de ministeries van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) & OWT&C. Er is op social media veel kritiek op dit project van de EBS.

 
OS Albergaschool gesloten vanwege wateroverlast
dinsdag 11 december 2018 14:18

alDoor de aanhoudende regen van de afgelopen nacht zijn grote delen van Paramaribo onderwatergelopen. Enkele scholen waren genoodzaakt de deuren dicht te houden hierdoor. De leerlingen van OS Albergaschool konden geen les volgen, omdat het schoolerf en de klaslokalen onderwatergelopen waren.

Volgens schoolleider Rebecca van Kanten komt dit vaker voor dat de school moet sluiten vanwege wateroverlast. Van Kanten zegt dat de oudercommissie bezig is middelen te verzamelen om dit probleem structureel op te lossen.

Breeveld vindt dat er vooraf geanticipeerd moet worden op de regentijd om wateroverlast zoveel als mogelijk te minimaliseren. Ook de situatie op de Albergaschool baart hem zorgen. Hij verwijst naar recente protesten bij de uitgifte van de berm tegenover deze school. En hoe de school en de inmiddels gebouwde eetgelegenheid er bij staan.

 
Nieuwe VS ambassadeur bij viering mensenrechtendag
maandag 10 december 2018 14:53

betDe dag van de mensenrechten wordt gevierd op 10 december omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties.

De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, OGV heeft vandaag de Dag van de Rechten van de Mens, herdacht. met een korte plechtigheid bij het monument voor slachtoffers van alle mensenrechtenschendingen.

De voorzitter van de OGV, Betty Goede, vroeg in haar toespraak aandacht voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen. De nieuwe Amerikaanse ambassadeur, Karen Williams, was vanmorgen ook aanwezig. Stuart Deel en Doetje Apai waren in 1990 lijfwachten van toenmalig Jungle Commando leider Ronny Brunswijk.

Beide lijfwachten werden in het kantoor van toenmalige bevelhebber Bouterse doodgeschoten. De vader van Stuart Deel, Herman Deel zegt dat het hem nog steeds pijn doet dat zijn zoon op brute wijze is vermoord en nog geen gerechtigdheid is.
Activiste Xaviera Jessurun van Next Generation verbaast zich over de afwezigheid van de regering.

 
Zaak Naarendorp wordt donderdag 13 december voortgezet
maandag 10 december 2018 14:50

rechtOud-ministers Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno stonden vandaag terecht, in de zaak van de decembermoorden. De twee verdachten waren in 1982 ministers en daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad, zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was.

De twee staan terecht voor verdenking van betrokkenheid bij de moord op vijftien vooraanstaande Surinamers in december 1982. Hoofdverdachte in deze zaak is Desi Bouterse. Naarendorp is overigens als beleidsadviseur en vertrouweling nog steeds nauw betrokken bij Bouterse.

De nu 66-jarige Hardjoprajitno behoort tot de groep van 16 coupplegers die in 1980 een staatsgreep pleegden. Ten tijde van de moorden was hij minister van Defensie.

De eerste zitting bij de kantonrechter was vandaag van korte duur. Direct na het voordragen van de zaak door de rechter, stelde zij de zaak uit naar donderdag 13 december. Dat gebeurde nadat Irwin Kanhai, advocaat van verdachte Harvey Naarendorp, om het uitstel had gevraagd.

Kanhai ging niet uitgebreid in op de reden voor zijn verzoek om extra tijd. Hij gaf wel aan enkele zaken te willen onderzoeken die er mogelijk toe kunnen leiden dat de zaak tegen Naarendorp niet verder zal gaan.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 619

ABC Nieuws

Written on 11 december 2018, 14.26
Er is absoluut geen sprake van een ramp in het dorp Apetina in het district Sipaliwini. Dit zegt DOE parlementariër Carl Breeveld. Gisteren werd in een lokaal dagblad op de voorpagina melding gemaakt van een complete epidemie in dit dorp. Onderzoek van Breeveld heeft uitgewezen dat dit zwaar...
Written on 11 december 2018, 14.23
Een betonnen mast van de EBS is vanmorgen omgevallen en op een auto terechtgekomen.  NPS-parlementarier Patricia Etnel, zegt zich zorgen te maken over de veiligheid van deze palen. Zij is van mening dat de palen niet in de kleine regentijd geplaatst kunnen worden, omdat de grond niet stabiel is. De...
Written on 11 december 2018, 14.18
Door de aanhoudende regen van de afgelopen nacht zijn grote delen van Paramaribo onderwatergelopen. Enkele scholen waren genoodzaakt de deuren dicht te houden hierdoor. De leerlingen van OS Albergaschool konden geen les volgen, omdat het schoolerf en de klaslokalen onderwatergelopen waren. Volgens...
Written on 10 december 2018, 14.53
De dag van de mensenrechten wordt gevierd op 10 december omdat op die dag in 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen door de Algemene vergadering van de Verenigde Naties. De Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede, OGV heeft vandaag de Dag van de Rechten van de Mens,...
Written on 10 december 2018, 14.50
Oud-ministers Harvey Naarendorp en John Hardjoprajitno stonden vandaag terecht, in de zaak van de decembermoorden. De twee verdachten waren in 1982 ministers en daarom dient hun zaak bij de kantonrechter en niet bij de krijgsraad, zoals bij de andere verdachten in dit strafproces het geval was. De twee...


Online Guests

We hebben 124 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen