image1
Lokaal Nieuws
A20 zal voorwaarden stellen aan samenwerkingspartners
dinsdag 15 oktober 2019 14:29

Bij de proclamatie van de politieke organisatie ‘Alternatief 2020’ heeft het vraagstuk samenwerkingspartners veel stof doen opwaaien. Een nieuwsmedium publiceerde dat A20 openstaat voor een samenwerking met de NDP.

Volgens bestuurslid Serena Essed, is het bericht uit zijn context gehaald. Het bestuur kan geen uitspraken doen voor samenwerkingspartners, omdat de achterban dat bepaald.

Essed benadrukt echter wel, dat er strenge voorwaarden gesteld zullen worden voor samenwerking. Ook zal er in dialoog getreden moeten worden, alvorens er sprake kan zijn van een potentiele samenwerkingsparter.

 
Onweer met rukwinden tijdens de grote droge tijd is niet ongebruikelijk
dinsdag 15 oktober 2019 14:24

jerHevige onweersbuien met rukwinden hebben afgelopen zondag, delen van Paramaribo blank gelegd.  Onweersbuien met stevige rukwinden zijn niet ongebruikelijk in de grote droge tijd. Dit zegt Soekarni Sallons – Mitro, hoofd van de meteorologische dienst.

Volgens haar staan de buien niet los van de opwarming van de aarde. Bij hoge temparaturen is de verdamping groter en dat zorgt voor meer neerslag, aldus Sallons – Mitro.

Het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbestrijding (NCCR) wordt is eerste instantie ingeschakeld om noodhulp te bieden. Er wordt ervoor gezorgd dat de mensen hun goederen niet verder beschadigen.

In samenwerking met het ministerie van OWT & C wordt daarna de schade opgemaakt en de regering beslist over een eventuele verdere hulpverlening. Het NCCR maakt hiervoor een schaderapport op en brengt advies uit zegt Kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR.

 
Dansende vogel in Suriname gefilmd voor Netflix documentaire
dinsdag 15 oktober 2019 14:22

Deze maand komt Netflix met een nieuwe documentaire getiteld ‘Dancing with the birds’. Hiervoor is een filmcrew begin vorig jaar naar Suriname geweest om opnames te maken op de Fredberg aan de Boven-Saramacca. Daar hebben ze de zeldzame oranje rotshaan oftewel ‘Cock of the Rock’ gefilmd, welke terug te zien is in de documentaire.

De oranje rotshaan is een zangvogel uit de familie van de cotinga’s. Zoals de naam al aanduid, heeft deze vogel een oranje verenkleed. Dat hij een rolletje speelt in ‘Dancing with the birds’ is niet zo gek, want de mannetjes voeren een complete dansshow op om een paarmaatje te vinden. Dit doen ze in een open plek in het oerwoud zodat eventuele roofdieren lang van tevoren gespot zullen zijn.

‘Dancing with the birds’ is vanaf 23 oktober te zien op Netflix.

 
Suriname en Belize werken samen aan behoud historisch erfgoed en archeologie
dinsdag 15 oktober 2019 14:19

Vandaag is het project “samenwerking en capaciteitsversterking gebouwd erfgoed en archeologie Suriname – Belize” , afgerond. Het directoraat Cultuur is sinds 2 oktober een samenwerking gestart met het National Institute of Culture and History (NICH) van Belize.

Vertegenwoordigers van NICH zijn in Suriname, om informatie, expertise en capaciteitsversterking uit te wisselen. Fokké noemt het een bijzondere samenwerking tussen Caricom landen. Dit project werd gefinancierd door de UNESCO.

 
Suriname gaat voor volle winst tegen St Vincent & The Grenadines
maandag 14 oktober 2019 14:45

vlagSuriname gaat er keihard tegenaan om de Concacaf Nations League wedstrijd vanavond tegen St.Vincent & The Grenadines te winnen. De uitwedstrijd afgelopen vrijdag eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Suriname is koploper in groep D en moet de koppositie behouden want alleen de groepswinnaar gaat over naar de Concacaf Nations League.
Technisch directeur van de SVB Biswadjit kali zegt dat de beelden van de wedstrijd geevalueerd zijn met het team.Hierbij zijn de gemaakte fouten behandeld en is stilgestaan bij de sterke aspecten van St. Vincent.

Volgens Dean Gorre, trainer van de Surinaamse Nationale Voetbal Selectie, moeten zijn jongens deze wedstrijd winnen. "We moeten de drie punten" halen, zegt Gorre in gesprek met Desney Romeo van onze sportreadactie.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 791

ABC Nieuws

Written on 15 oktober 2019, 14.29
Bij de proclamatie van de politieke organisatie ‘Alternatief 2020’ heeft het vraagstuk samenwerkingspartners veel stof doen opwaaien. Een nieuwsmedium publiceerde dat A20 openstaat voor een samenwerking met de NDP. Volgens bestuurslid Serena Essed, is het bericht uit zijn context gehaald. Het bestuur...
Written on 15 oktober 2019, 14.24
Hevige onweersbuien met rukwinden hebben afgelopen zondag, delen van Paramaribo blank gelegd.  Onweersbuien met stevige rukwinden zijn niet ongebruikelijk in de grote droge tijd. Dit zegt Soekarni Sallons – Mitro, hoofd van de meteorologische dienst. Volgens haar staan de buien niet los van de...
Written on 15 oktober 2019, 14.22
Deze maand komt Netflix met een nieuwe documentaire getiteld ‘Dancing with the birds’. Hiervoor is een filmcrew begin vorig jaar naar Suriname geweest om opnames te maken op de Fredberg aan de Boven-Saramacca. Daar hebben ze de zeldzame oranje rotshaan oftewel ‘Cock of the Rock’ gefilmd, welke terug te...
Written on 15 oktober 2019, 14.19
Vandaag is het project “samenwerking en capaciteitsversterking gebouwd erfgoed en archeologie Suriname – Belize” , afgerond. Het directoraat Cultuur is sinds 2 oktober een samenwerking gestart met het National Institute of Culture and History (NICH) van Belize. Vertegenwoordigers van NICH zijn in...
Written on 14 oktober 2019, 14.45
Suriname gaat er keihard tegenaan om de Concacaf Nations League wedstrijd vanavond tegen St.Vincent & The Grenadines te winnen. De uitwedstrijd afgelopen vrijdag eindigde in een 2-2 gelijkspel. Suriname is koploper in groep D en moet de koppositie behouden want alleen de groepswinnaar gaat over...


Online Guests

We hebben 73 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen