image1
Lokaal Nieuws
Interview Wilgo Valies STVS uit de lucht gehaald
vrijdag 17 februari 2017 14:40

valiesGisteravond was Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, als gast bij STVS toen opeens het programma uit de lucht gehaald werd.

Het interview ging over het standpunt van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname in het conflict tussen bond en regering over het herwaarderingsprogramma.

De opdracht zou zijn gekomen vanuit het Kabinet van de President, zegt Valies. De advocaat van de bond, Gerold Sewcharan, gaf aan de zorg van Wilgo Valies te begrijpen. Met dit ingrijpen zou de regering Valies gestopt hebben in het uiten van zijn mening.

 

 

 

 
Kustbescherming is essentieel
vrijdag 17 februari 2017 14:34

moniqueDat er op het moment weer zandafgravingen te Braamspunt plaastvinden is ronduit schokkend. In 1989 is er op aanvraag van het Planbureau al een adviesrapport uitgebracht waarin duidelijk wordt aangegeven dat de zandafgravingen gelijk stopgezet moesten worden.

In de laatste jaren is het World Wildlife Fund (WWF) samen met de ministeries van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer en Natuurlijke Hulpbronnen zeer actief bezig geweest met betrekking tot kustbescherming, zegt Laurens Gomes van het WWF. Ook Monique Pool van Green Heritage Fund Suriname (GHFS) komt al jaren wekelijks op Braamspunt en heeft zelf kunnen waarnemen dat er veel erosie is.

Gomes en Pool  willen graag dat de afgravingen gelijk stoppen, zodat met alle partijen bekeken kan worden wat de beste oplossing is.

 
Grassalco ziet toekomst positief tegemoet
vrijdag 17 februari 2017 14:32

grasGrassalco heeft vorig jaar een positief bedrijfsresultaat van USD 3,2 miljoen behaald. Deze opbrengst is te danken aan inkomsten uit royalty’s, nationale beleggingen, goudwinning, en de verkoop van steenslag. Grassalco directeur Sergio Akiemboto zegt dat er veel plannen zijn om het portfolio uit te breiden. U hoorde Sergio Akiemboto over enkele van de vele projecten die Grassalco aan het bekijken is.

 
Houtbeurs in Torarica om export te stimuleren
vrijdag 17 februari 2017 14:30

In Torarica wordt er een houtbeurs gehouden over verschillende houtsoorten waarmee meubels vervaardigd kunnen worden.

Anne-Greet Dilweg, project coördinator, vertelt dat de beurs bestemd is voor de lokale en internationale markt.

Er zijn buitenlandse- en Surinaamse bedrijven aangetrokken die mogelijke afnemers van het hout kunnen worden.

 
Zandafgraving Braamspunt brengt zeeschildpadden in gevaar
donderdag 16 februari 2017 14:54

wwfSinds kort mogen 4 concessiehouders weer zand afgraven te Braamspunt. In dit gebied komen beschermde zeeschildpadden hun eieren leggen.

Volgens minister Regillio Dodson, van Natuurlijke Hulpbronnen, wordt er rekening gehouden met de nesten van de schildpadden en is dit een win-win situatie.

De directeur van World Wildlife Fund in de Guyana’s, Laurens Gomez, heeft de regering afgeraden om daar te graven om de bescherming van de schildpadden, de kust en de visserij.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 353

ABC Nieuws

Written on 17 februari 2017, 14.40
Gisteravond was Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren, als gast bij STVS toen opeens het programma uit de lucht gehaald werd. Het interview ging over het standpunt van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname in het conflict tussen bond en regering over het...
Written on 17 februari 2017, 14.34
Dat er op het moment weer zandafgravingen te Braamspunt plaastvinden is ronduit schokkend. In 1989 is er op aanvraag van het Planbureau al een adviesrapport uitgebracht waarin duidelijk wordt aangegeven dat de zandafgravingen gelijk stopgezet moesten worden.
Written on 17 februari 2017, 14.32
Grassalco heeft vorig jaar een positief bedrijfsresultaat van USD 3,2 miljoen behaald. Deze opbrengst is te danken aan inkomsten uit royalty’s, nationale beleggingen, goudwinning, en de verkoop van steenslag. Grassalco directeur Sergio Akiemboto zegt dat er veel plannen zijn om het portfolio uit te...
Written on 17 februari 2017, 14.30
In Torarica wordt er een houtbeurs gehouden over verschillende houtsoorten waarmee meubels vervaardigd kunnen worden. Anne-Greet Dilweg, project coördinator, vertelt dat de beurs bestemd is voor de lokale en internationale markt. Er zijn buitenlandse- en Surinaamse bedrijven aangetrokken die mogelijke...
Written on 16 februari 2017, 14.54
Sinds kort mogen 4 concessiehouders weer zand afgraven te Braamspunt. In dit gebied komen beschermde zeeschildpadden hun eieren leggen. Volgens minister Regillio Dodson, van Natuurlijke Hulpbronnen, wordt er rekening gehouden met de nesten van de schildpadden en is dit een win-win situatie. De...


Online Guests

We hebben 29 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen