image1
Lokaal Nieuws
Benzineprijzen weer verhoogd
donderdag 27 april 2017 14:39

benzineDe benzine prijzen zijn wederom verhoogd door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Vanaf nu telt de consument SRD 6.03 voor unleaded en SRD 6.16 voor super unleaded bij SOL. Bij Gow 2 betaalt men SRD 6.02 per liter unleaded.

Het DNA lid, Asiskumar Gajadien, om een reactie gevraagd zegt dat het hem bevreemdt dat de brandstofprijzen over de hele wereld dalen en juist in Suriname stijgen. Ook zal de verhoging doorwerken in alle sectoren waardoor het leven duurder wordt voor de burger.

Ook Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Service Station Exploitanten Bond, gaf aan dat de regering de mededeling van de verhoging te laat heeft doorgegeven aan de pomphouders. Hierdoor werden voorraden tegen oude prijzen verkocht.

 
Nog geen duidelijk beeld op sociale problemen Surinaamse bevolking
donderdag 27 april 2017 14:38

surinameVorige maand was er in Jamaica een bijeenkomst van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties met alle Nederlands- en Engelstalige landen uit het Caribisch gebied. Daar kregen deelnemende landen een zware opdracht.

Die bestaat erin om te starten met het vaststellen van cijfermateriaal over geschoold kader, jeugdwerkloosheid, tienerzwangerschappen en vergrijzing.

Sinds 2013 is Suriname bezig met de voorbereidingen zodat de Sustainable development goals ook hier gehaald kunnen worden.

November dit jaar moeten deelnemende landen een landenrapport presenteren waarin wordt aangegeven hoever ze staan op het vlak van de belangrijkste knelpunten.

Michelle Jules, één van de vertegenwoordigers voor Suriname aldaar, vertelt voor welke uitdaging Suriname staat.

 
VSB houdt begin mei algemene ledenvergadering over huidige crisis
donderdag 27 april 2017 14:35

vsbDe Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft aangekondigd dat ze op korte termijn een algemene ledenvergadering zal houden over de economische crisis.

Het huidige bestuur van de VSB heeft op verschillende manieren invulling gegeven aan de vraag van haar leden om middels dialoog de overheid te overtuigen een juist beleid te voeren. Echter zonder de gewenste resultaten. De onvrede onder de leden groeit zegt VSB voorzitter Bryan Renten. De VSB heeft ook meerdere gesprekken gevoerd met de actievoerende organisaties.

 
Politiekvoering en ontbreken van dienstbaar leiderschap
donderdag 27 april 2017 14:34

bendDienstbaar leiderschap is de ultieme vorm van leiderschap. In de wereld maar ook in Suriname vormt het gebrek aan dienstbare leiders een groot probleem. Dit zegt Humphrey Bendt leiderschapscoach en consultant.

Ethisch leiderschap is zoek en in Suriname is op dit punt een absoluut dieptepunt bereikt. Een leider heeft een visie en wil transformeren om hiermee mensen te inspireren zegt Bendt. Bij zowel de huidige leiders van het land als ook bij degenen die zich aandienen ziet Bendt geen dienstbaar leiderschap.

 
Voortgang BVSS wandelmars Nickerie niet zeker
donderdag 27 april 2017 14:29

percyDe voortgang van de tweedaagse wandelmars in Nickerie is niet zeker. BVSS voorzitter Purcy Olivieira zegt dat aan Nickerie doorgegeven is dat de wandelmars alleen voortgang vind als aan het minimum aantal deelnemers voldaan kan worden.

De laatste jaren was er een daling te merken in het aantal deelnemers. Olivieira blikt tevreden terug op de onlangs gehouden 53ste AVD.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 387

ABC Nieuws

Written on 27 april 2017, 14.39
De benzine prijzen zijn wederom verhoogd door het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Vanaf nu telt de consument SRD 6.03 voor unleaded en SRD 6.16 voor super unleaded bij SOL. Bij Gow 2 betaalt men SRD 6.02 per liter unleaded. Het DNA lid, Asiskumar Gajadien, om een reactie gevraagd zegt dat...
Written on 27 april 2017, 14.38
Vorige maand was er in Jamaica een bijeenkomst van het bevolkingsfonds van de Verenigde Naties met alle Nederlands- en Engelstalige landen uit het Caribisch gebied. Daar kregen deelnemende landen een zware opdracht. Die bestaat erin om te starten met het vaststellen van cijfermateriaal over geschoold...
Written on 27 april 2017, 14.35
De Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) heeft aangekondigd dat ze op korte termijn een algemene ledenvergadering zal houden over de economische crisis.
Written on 27 april 2017, 14.34
Dienstbaar leiderschap is de ultieme vorm van leiderschap. In de wereld maar ook in Suriname vormt het gebrek aan dienstbare leiders een groot probleem. Dit zegt Humphrey Bendt leiderschapscoach en consultant.
Written on 27 april 2017, 14.29
De voortgang van de tweedaagse wandelmars in Nickerie is niet zeker. BVSS voorzitter Purcy Olivieira zegt dat aan Nickerie doorgegeven is dat de wandelmars alleen voortgang vind als aan het minimum aantal deelnemers voldaan kan worden. De laatste jaren was er een daling te merken in het aantal...


Online Guests

We hebben 57 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen