image1
Lokaal Nieuws
Bouterse moet aanwezig zijn op volgende zitting 8-decemberstrafproces
vrijdag 30 oktober 2020 14:57

8decDe Krijgraad heeft het 8-decemberproces verschoven naar 30 november, omdat verdachte Desi Bouterse afwezig was. Irvin Kanhai, de advocaat van Bouterse, overhandigde een verklaring aan de Krijgsraad met daarin de reden voor zijn afwezigheid.

Kanhai vroeg het document niet openbaar te maken omdat er persoonlijke zaken besproken worden. Kanhai krijgt pas de gelegenheid zijn excepties op te werpen indien Bouterse aanwezig is. Zowel advocaat Hugo Essed van de nabestaanden en Kanhai bevestigen dat Bouterse aanwezig moet zijn op de volgende zitting.

 
Milieuactivist Erlan Sleur stuit op hard bewijs illegaal gebruik cyanide bij goudwinning
vrijdag 30 oktober 2020 14:55

sleurEen cameraploeg van journaliste Nina Jurna is in het Brownsberg Natuurpark gestuit op een goudmijn, waar gebruikt gemaakt wordt van het zeer dodelijke cyanide. De cameraploeg werd daarheen geleid door milieuactivist Erlan Sleur van Stichting Pro Bios.

Cyanide is al direct dodelijk in minieme hoeveelheden. Er zijn internationaal tientallen gevallen bekend van ongelukken met cyanide bij de goudwinning. Sleur had al eerder aan de bel getrokken over illegaal gebruik van cyanide bij de kleinschalige goudwinning in de Surinaamse goudvelden. Ook nu is hij zeker van dat in het Brownsberg Natuurpark hiervan sprake is.

Het Brownsparkplateau is uit voorzorg gesloten door de directie van Stichting Natuurbehoud Suriname (STINASU).

 
VES-voozitter geeft regering dikke onvoldoende voor eerste honderd dagen
vrijdag 30 oktober 2020 14:53

ramDe regering-Santokhi krijgt van Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), een dikke onvoldoende voor haar eerste honderd dagen. Volgens Ramautirsing ontbreekt het aan concrete plannen en effectieve saneringsmaatregelen.

De regering verwacht dat er eind januari/begin februari meer ademruimte komt in de economische situatie van het land. Dit doet Ramautarising af als een zoveelste belofte. De VES wil concrete plannen zien.

 
Internationale Commissie Juristen bezorgd over uitstel 8-decemberstrafproces
vrijdag 30 oktober 2020 14:49

justIn 2012 begon de Internationale Commissie van Juristen (ICJ) met het volgen van het 8 december strafproces. Ook voor het proces van vandaag was deze internationale organisatie van juristen van plan om een vertegenwoordiger naar Suriname te sturen om het proces te volgen, met name om na te gaan of alles volgens internationale juridische standaarden en normen plaatsvindt. De Covid-19 pandemie verhinderde dat.

Goffrey Smith is een internationaal vermaarde jurist uit Belize. Smith, die  de strafzaak namens de Internationale Commissie van Juristen nauwlettend volgt, zegt dat het schokkend is te moeten vaststellen dat het strafproces  met betrekking tot de moorden die sinds december 1982 gepleegd zijn, nog steeds niet is afgesloten met een definitieve veroordeling.

Over de verdaging van de behandeling, vandaag, zegt Smith dat dit past binnen een serie van uitstellen en verdagen van het strafproces. De Commissie zal de hele wereld informeren omtrent het verdere verloop van het proces.

 
Bond bij BIZA informeert leden over gesprekken met vice-president
vrijdag 30 oktober 2020 14:46

bizaDe Personeelsbond bij het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een Algemene Ledenvergadering belegd om de leden te informeren over gevoerde gesprekken met de regering.

Op 30 september diende de bond een petitie in bij de vice-president Ronnie Brunswijk. Daarna zijn er gesprekken geweest tussen de bond en de VP. Hierover werden de leden geïnformeerd zegt Ferrik Terlaan, secretaris van de bond. Terlaan zegt vertrouwen te hebben in de VP, die beloofd heeft om de problemen op te lossen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 1026

ABC Nieuws

Written on 30 oktober 2020, 14.57
De Krijgraad heeft het 8-decemberproces verschoven naar 30 november, omdat verdachte Desi Bouterse afwezig was. Irvin Kanhai, de advocaat van Bouterse, overhandigde een verklaring aan de Krijgsraad met daarin de reden voor zijn afwezigheid. Kanhai vroeg het document niet openbaar te maken omdat er...
Written on 30 oktober 2020, 14.55
Een cameraploeg van journaliste Nina Jurna is in het Brownsberg Natuurpark gestuit op een goudmijn, waar gebruikt gemaakt wordt van het zeer dodelijke cyanide. De cameraploeg werd daarheen geleid door milieuactivist Erlan Sleur van Stichting Pro Bios. Cyanide is al direct dodelijk in minieme...
Written on 30 oktober 2020, 14.53
De regering-Santokhi krijgt van Winston Ramautarsing, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), een dikke onvoldoende voor haar eerste honderd dagen. Volgens Ramautirsing ontbreekt het aan concrete plannen en effectieve saneringsmaatregelen. De regering verwacht dat er eind...
Written on 30 oktober 2020, 14.49
In 2012 begon de Internationale Commissie van Juristen (ICJ) met het volgen van het 8 december strafproces. Ook voor het proces van vandaag was deze internationale organisatie van juristen van plan om een vertegenwoordiger naar Suriname te sturen om het proces te volgen, met name om na te gaan of alles...
Written on 30 oktober 2020, 14.46
De Personeelsbond bij het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een Algemene Ledenvergadering belegd om de leden te informeren over gevoerde gesprekken met de regering. Op 30 september diende de bond een petitie in bij de vice-president Ronnie Brunswijk. Daarna zijn er gesprekken geweest tussen de...


Online Guests

We hebben 194 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?