image1
Lokaal Nieuws
Tientallen leerkrachten geven gehoor aan oproep onderwijsbonden
vrijdag 13 juli 2018 14:36

wilTientallen leerkrachten hebben gehoor gegeven aan de oproep van vakbondsleider Wilgo Valies om actie te voeren. Het is aardig druk bij het hoofdkwartier van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname.

De leerkrachten protesteren tegen de plannen van de overheid om het Instituut voor Opleiding van Leraren het komende schooljaar te incorporeren bij de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Ook zijn de bonden niet te spreken over de houding van minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Valies  zegt dat de leerkrachten niet bereid zijn om beledigingen te accepteren van de bewindsvrouw, vooral wanneer ze onder ermbarmelijke situaties les moeten geven.

De bonden zijn momenteel bij het Ministerie van Onderwijs om verder hun betoog te houden.

 
Regering besloot achteraf om koopkrachtversterking uit te betalen
vrijdag 13 juli 2018 14:33

etnelDe regering heeft haar standpunt met betrekking tot uitbetaling van de koopkrachtversterking ter waarde van SRD 500, gewijzigd. Patricia Etnel, NPS volksvertegenwoordiger, haalde deze kwestie aan. Zij plaatste een brief op haar Facebook pagina, waarop stond dat de betaling niet zou geschieden. Na veel kritiek heeft de regering besloten dit toch te doen.

Volgens Etnel wordt er nu gedaan alsof er nooit sprake van was dat er geen uitbetaling zou plaatsvinden. Volgens de parlementarier bewijzen de twee officiele brieven, het tegendeel.

 
Surinaamse gedetineerden mogen terug naar huis voor strafuitzitting na ratificering OAS verdrag
vrijdag 13 juli 2018 14:30

dnaDe Nationale Assemblee heeft donderdag met 29 stemmen beslist dat Suriname partij wordt bij het uitleveringsverdrag ‘Serving Criminal Sentences Abroad’. Dit houdt in dat Gedetineerden die als vreemdeling in de Surinaamse gevangenissen zitten, een beroep kunnen doen op het verdrag  om de straf in hun thuisland uit te zitten. Hetzelfde geldt ook voor Surinamers die in het buitenland gevonnist zijn. Surinaamse staatsburgers kunnen na de ratificering ook niet worden uitgeleverd aan een ander land.

Dit verdrag is, na een discussie over de verschillende zorgpunten, in De Nationale Assemblee aangenomen. Het is niet bekend hoeveel Surinamers in het buitenland vastzitten, wel bekend is dat er 102 vreemdelingen in de Surinaamse gevangenissen vastzitten. Het verdrag geldt alleen voor landen die lid zijn van de Organisatie van Amerikaanse Staten.

 
Jongeren beweging tegen corruptie gelanceerd
vrijdag 13 juli 2018 14:25

corVandaag werd een jongerenbeweging tegen corruptie gelanceerd. Het initiatief werd genomen door Immelio Lens van de NDP. Volgens Lens wordt de samenleving vaker geconfronteerd met corruptie; ook binnen de NDP. Lens stelt de PG voor om een onderzoek te starten naar corruptiegevallen.

Lens kreeg veel kritiek op social media toen hij zijn idee aankondigde. Hij is in het verleden namelijk in aanraking gekomen met de politie op verdenking van verkrachting.

 
Kritiek vanuit samenleving werpt vruchten af; verkeerssituatie Ephraimzegen gewijzigd
vrijdag 13 juli 2018 14:18

coesDe afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie,  heeft een verandering in de verkeerssituatie op de kruising van de Coesewijnestraat-Ephraimzegen en de Rust en Werkweg gebracht. Deze verandering gaat zondag in.

Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer, geeft aan dat er diverse evaluatiemomenten zijn geweest die er uiteindelijk toe hebben geleid dat de verkeerssituatie wordt gewijzigd. Ook het gedrag van weggebruikers heeft een belangrijke rol gespeeld.

De situatie is als volgt: het verkeer komend vanuit de Coesewijnestraat (noord) richting Nieuw Weergevondenweg is verplicht links af te slaan. Dat zal vanaf zondag niet meer het geval zijn. Het verkeer mag richting de Nieuw Weergevondenweg en kan nog steeds linksaf inslaan. Het verkeer dat vanuit Ephraimzegen komt en niet over de Coesewijnestraat, richting Latour mag, zal dat vanaf zondag wel mogen. Ook mag het verkeer dan nog steeds rechtsaf inslaan richting Coesewijnestraat.{mp3}wip[/mp3}

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 543

ABC Nieuws

Written on 13 juli 2018, 14.36
Tientallen leerkrachten hebben gehoor gegeven aan de oproep van vakbondsleider Wilgo Valies om actie te voeren. Het is aardig druk bij het hoofdkwartier van de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname. De leerkrachten protesteren tegen de plannen van de overheid om het Instituut...
Written on 13 juli 2018, 14.33
De regering heeft haar standpunt met betrekking tot uitbetaling van de koopkrachtversterking ter waarde van SRD 500, gewijzigd. Patricia Etnel, NPS volksvertegenwoordiger, haalde deze kwestie aan. Zij plaatste een brief op haar Facebook pagina, waarop stond dat de betaling niet zou geschieden. Na veel...
Written on 13 juli 2018, 14.30
De Nationale Assemblee heeft donderdag met 29 stemmen beslist dat Suriname partij wordt bij het uitleveringsverdrag ‘Serving Criminal Sentences Abroad’. Dit houdt in dat Gedetineerden die als vreemdeling in de Surinaamse gevangenissen zitten, een beroep kunnen doen op het verdrag  om de straf in hun...
Written on 13 juli 2018, 14.25
Vandaag werd een jongerenbeweging tegen corruptie gelanceerd. Het initiatief werd genomen door Immelio Lens van de NDP. Volgens Lens wordt de samenleving vaker geconfronteerd met corruptie; ook binnen de NDP. Lens stelt de PG voor om een onderzoek te starten naar corruptiegevallen. Lens kreeg veel...
Written on 13 juli 2018, 14.18
De afdeling Verkeer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie,  heeft een verandering in de verkeerssituatie op de kruising van de Coesewijnestraat-Ephraimzegen en de Rust en Werkweg gebracht. Deze verandering gaat zondag in. Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer, geeft aan...


Online Guests

We hebben 66 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen