image1
Meghan spreekt voor het eerst over Amerikaanse protesten

Voor het eerst sinds de protesten na de dood van de Amerikaan George Floyd begonnen heeft Meghan, de hertogin van Sussex, iets van zich laten horen. Ook zijn leven deed ertoe, zegt de vrouw van de Britse prins Harry in een hartverwarmende videoboodschap aan de geslaagde leerlingen van haar oude school in Los Angeles, de Immaculate Heart High School.

Meghan aarzelde naar eigen zeggen om zich uit te spreken voor het geval haar uitspraken uit zijn verband werden getrokken maar zwijgen was ook geen optie. Wat er nu gebeurt in ons land, in onze staat en in onze woonplaats Los Angeles is vreselijk. Ik wist niet zeker wat ik kon zeggen. Ik wilde het juiste zeggen.

Ik realiseerde mij dat het enige wat ik verkeerd kon doen is niets zeggen. Omdat het leven van George Floyd ertoe deed, net als dat van Breonna Taylor, Philando Castile, Tamir Rice en zo veel andere mensen van wie we de namen kennen en niet kennen, aldus Meghan, die daarna herinneringen ophaalt aan soortgelijke protesten en rellen in de lente van 1992. De hertogin was toen 11 of 12 jaar oud. „Ik herinner me de avondklok en dat ik terug naar huis rende, de as uit de lucht zag vallen en de rook uit de huizen zag komen. Ik herinner me mannen met wapens (...) die herinneringen gaan niet weg.

De vrouw van Harry beëindigt de video met een boodschap van hoop. Met de diverse, levendige en open lessen op Immaculate Heart weet ik dat jullie weten dat Black lives matters. Jullie gaan je sterker uitspreken dan ooit tevoren, want jullie kunnen straks stemmen, stimuleert Meghan. Jullie zijn er klaar voor. We hebben jullie nodig en jullie zijn voorbereid.

De videoboodschap komt een dag nadat een oud filmpje waarin Meghan zich uitspreekt tegen racisme weer boven water kwam. Ze vertelt daarin dat ze zelf als dochter van een witte vader en zwarte moeder te maken heeft gehad met racisme.

Bron: https://www.telegraaf.nl/entertainment


Het verhoor is in het kader van de zaak van de vrouw die claimt dat ze in 1974 als minderjarige door

de komiek is misbruikt. Bill zou zich aan haar hebben vergrepen in het Playboy Mansion toen ze 15

jaar oud was.

Volgens de advocate van de vrouw, Gloria Allred, moet het verhoor van de rechter voor 30 september

plaatsvinden. Naar verwachting wordt deze week nog een datum geprikt. "We gaan erg doortastend

optreden in onze ondervraging van meneer Cosby", belooft Allred, die het verhoor als advocate van de

tegenpartij zal afnemen.

Cosby wordt door meer dan veertig vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik. De meesten van hen

kunnen geen rechtszaak aanspannen omdat de vermeende misdaad is verjaard. Dat is niet het geval

wanneer het slachtoffer minderjarig was.
 

Showbizz

Terwijl er al maanden volop gespeculeerd wordt over Brad Pitt (56) en zijn vermeende nieuwe vriendin actrice Alia Shawkat (31), kan er inmiddels een nieuw gerucht aan worden toegevoegd: ze zou inmiddels bij hem ingetrokken zijn. Al sinds Angelina Jolie en Brad Pitt in 2016 aankondigden te gaan...

Fashion News

Het is een beetje spuit elf, geven we toe. Als in: natuurlijk zie jij ook al maanden die dichte Birkenstocks in je tijdlijn. Al voor de corona-maatregelen van start gingen, liepen diverse avant garde-type met de sloffen. Dit waren de dare devils - of gewoon comfortabele Koosjes - die de Bostons...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 94 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen
 

Pic of the week