image1
Blazer Stories: 'Een blazer geeft mij die extra boost, waardoor ik het gevoel heb alles aan te kunnen'

 

De blazer is sinds zijn introductie in de negentiende eeuw niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sterker: het is misschien wel de langstlopende modetrend ooit. Gecropped, double breasted, juist oversized of strak gesneden, de blazer komt in vele varianten en wordt geprezen vanwege zijn veelzijdigheid en tijdloosheid. Geen wonder dat vrouwelijke politici, ondernemers en smaakbepalers met het kledingstuk weglopen. Het dragen ervan geeft je een gevoel van relevantie, is empowering en draagt bij aan het zelfvertrouwen. Hoe? In deze serie vertellen drie succesvolle mediavrouwen hierover. Vandaag:

Mary-Anne Joséphine Kammeron is model, influencer, online ondernemer én moeder. Verzot op mode, interieur en alles wat mooi is. Kleding geeft haar in de basis een zelfverzekerd gevoel, maar er is meer.

'Dat ik nee durf te zeggen, daar ben ik trots op. Sinds ik moeder ben geworden maak ik mijn keuzes steeds bewuster. Vroeger zei ik overal ja tegen en vond ik het moeilijk om prioriteiten te stellen. Dat ik dit nu wel kan, geeft mij een zelfverzekerd gevoel.

Er zijn altijd meer heuvels te beklimmen. Voorheen gaf ik workshops en trainingen op het gebied van social media. Omdat grote groepen op dit moment niet bij elkaar mogen in een ruimte, ligt dit nagenoeg stil. Voor de content op mijn Instagramaccount ging ik graag naar het buitenland, dat gaat nu ook niet meer. Wat is dan wel mogelijk? Mijn trainingen geef ik nu online en content creëren kan ook heel goed in Nederland. Ik ben anders naar mijn omgeving gaan kijken en zie meer kansen. Ik verf tegenwoordig gewoon wat vaker een muurtje, of bouw mijn eigen set in huis. Het resultaat mag er ook zijn: ik krijg meer aanvragen voor samenwerkingen binnen dan ooit.

Uiterlijk is belangrijk in het werk dat ik doe. Op de middelbare school kwam ik erachter dat de manier waarop je je kleedt, invloed heeft op hoe leraren op je reageren. In mijn werkleven is dit niet anders. Als je er verzorgd uitziet en iets positiefs uitstraalt, trek je anderen daarin mee. Voor een belangrijke afspraak is mijn go to kledingstuk een blazer. Wel een die oversized is, het mag zelfs twee maten groter zijn dan mijn eigen maat. Het voelt alsof ik dan serieuzer wordt genomen, hoewel ik ‘m nooit overdress. Liever combineer ik hem met een wijde pantalon en een paar sneakers eronder. Een blazer geeft niet alleen power maar voelt ook als een schild. Het is als een tweede huid, die iedereen wel eens nodig heeft.’

Mary-Anne Joséphine Kammeron nomineert marketeer, copywriter en communicatiemanager voor The Self-Made Summit Marjolein van den Broek voor de Blazer Story van morgen. Wat geeft haar een krachtig gevoel? Stay tuned op ELLE.nl voor haar verhaal. Gisteren deelden we de Blazer Story van ELLE's eigen Elles Beijers:

 

Elles Beijers is Deputy Editor in Chief bij ELLE Magazine waar ze de planning bewaakt en medeverantwoordelijk is voor de strategie van het merk. Als ze zich niet buigt over tekst, maakt ze haar hoofd leeg door middel van krachttraining, boulderen en yoga. Qua ontspanning zou ze daar het allerliefst nog een uur van reflectie aan toevoegen. Zo’n moment op de dag dat je dankbaarheid oefent en een beetje uit het raam tuurt. Ach, je kunt niet alles hebben. Of toch wel?

‘Dat ik elke dag kan bijdragen aan hoe vrouwen over zichzelf denken en een beetje invloed heb op waar ze over praten, daar ben ik trots op’

‘Een goede blazer is natuurlijk niet het enige antwoord op de vraag hoe je jezelf een zelfverzekerdheidsboost kunt geven, maar ik wil graag benadrukken: vlak de kracht van een goede outfit niet uit. Een lekker zittende blazer geeft je een mooiere houding: je gaat rechter staan en dat geeft power. Persoonlijk hou ik ervan om de blazer niet al te formeel te stylen. Het liefst met een spijkerbroek en een top met print eronder, zoals deze look van WE Fashion, op de foto. Op die manier laat je ook nog iets van je persoonlijkheid zien.

Na maanden thuiswerken, werkt team ELLE in shifts om de week op de redactie. Hoe hou je het teamgevoel vast, hoe blijf je van elkaar op de hoogte en, zoals in mijn geval, hoe stuur je iedereen aan zodat de deadlines op tijd gehaald worden? Dat zijn op dit moment de uitdagingen in mijn werk. De grootste uitdaging blijft het voorspellen waar de ELLE-lezer behoefte aan heeft, zeker in een heftige tijd als dit, en ervoor zorgen dat al die toffe en relevante verhalen die we bij ELLE maken ook het publiek krijgen die ze verdienen.

Dat is tegelijk ook mijn grootste succes en trots: dat ik iedere dag verhalen mag bedenken voor een groot mediamerk als ELLE. Dat ik elke dag kan bijdragen aan hoe vrouwen over zichzelf denken en een beetje invloed heb op waar ze over praten. Dat ik mede bepalend ben over hoe mensen naar de wereld kijken door integere artikelen te publiceren. Dat ik dit werk mag doen, daar ben ik dankbaar voor.’

 

https://www.elle.nl/

 

Showbizz

De moeder van Vanessa Bryant heeft een opmerkelijk interview gegeven over haar dochter. Sofia Laine, zoals ze heet, beweert dat Vanessa haar na het overlijden van haar man Kobe en dochter Gianna het huis uit heeft gezet. Laine was daar om Vanessa en haar drie andere dochters te helpen. Laine zou...

Fashion News

  De blazer is sinds zijn introductie in de negentiende eeuw niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Sterker: het is misschien wel de langstlopende modetrend ooit. Gecropped, double breasted, juist oversized of strak gesneden, de blazer komt in vele varianten en wordt geprezen vanwege zijn...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 92 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?
 

Pic of the week


JLO: Vacation vibes #SummerNights #SummerSunset