image1
Het haarspeldje van Ashley Williams zien we dankzij Selena Gomez bij iedereen in onze Insta-feed

Scrollen door Instagram levert twee dingen op: veel hartenzeer (om uiteenlopende redenen) en overzicht. Overzicht zit zo: na een half uur scrollen weten we precies welke kant de neuzen op gericht zijn en wat de trends zijn om in de gaten te houden of om afstand van te doen. Gebeurt mode op straat? Heus nog wel, maar door de jaren heen ontwikkelen de trends zich sneller op het plaatsjesplatform.

Brengt ons op het volgende: vandaag in onze rubriek 'Gezien op straat maar eigenlijk op internet': de versierde haarspeld. Het haaraccessoires doet al een jaar zijn best om een come-back te maken (je leest het hier), maar lijkt nu in een volgende fase te zijn beland: het is omgetoverd in een woord en glinstert als nooit tevoren.

Selena Gomez en de 'Ugly'-haaraccessoire van Ashley Williams

Dat hebben we misschien te danken aan Selena Gomez. De zangeres droeg afgelopen september een ' Ugly'-haarclip op de straten van New York. Volgens ons Amerikaanse zusje was de speld een reactie op een (rot)opmerking van de Italiaanse modeontwerper Stefano Gabbana. Hij zou in een comment op Instagram 'è proprio brutta' hebben geschreven, vrij vertaald: 'Zij is zo lelijk'.

Selena, die zich vaak heeft uitgesproken over (online) pestgedrag en wat voor een invloed dit op haar heeft, maakte door het dragen van het speldje een duidelijk statement: niets blijft ongezien en alles wat je (op internet plaatst en) zegt moet zorgvuldig worden afgewogen.

Terug naar het speldje. Hoewel de Londense Ashley Williams ieder seizoen glinsterende 'woordspeldjes' lanceert – zoals 'Sorry', 'Paranoia', 'Paradise', 'Boys', 'Girls' (goed, je begrijpt het) – werden de accessoires door toedoen van Selena door een groot gevolg opgepikt.

En nu lijkt het alsof dat glinsterende woordspeldje overal op mijn tijdlijn is. Dat we het hier hebben over een eventuele echte trend, kan ik onderbouwen doordat mode-influencer Alexa Chung, Refinery29-editor Alyssa Coscarelli en Palomo Elsesser het speldje inmiddels ook in hun haar haar hebben.

Dat Ashley Williams speldje behoorlijk populair is, blijkt ook na een blik op de webshops te hebben geworpen. Zowel op de website van Ashley Williams zelf als op de websites van luxe online retailers zoals Farfetch zijn de haaraccessoires uitverkocht.

Een haaraccessoires van Ashley Williams kost rond de 115 Britse pond (135 euro) en worden, zoals we eerder schreven, ieder seizoen aangevuld.

Bron: https://www.elle.com/nl

 

Showbizz

Gisteren bracht het Britse koninklijk huis het blije nieuws over Meghan Markle's zwangerschap naar buiten, en nog diezelfde dag stond Meghan alweer 'in de houding' haar royal duties te volbrengen. Dit keer samen met Harry in Australië, waar hun eerste grote royal tour (door Australië, Nieuw-Zeeland,...

Fashion News

Scrollen door Instagram levert twee dingen op: veel hartenzeer (om uiteenlopende redenen) en overzicht. Overzicht zit zo: na een half uur scrollen weten we precies welke kant de neuzen op gericht zijn en wat de trends zijn om in de gaten te houden of om afstand van te doen. Gebeurt mode op straat?...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 72 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen
 

Pic of the week

theroyalfamily In this third picture released today Princess Eugenie and Jack Brooksbank are pictured in the Scottish State Coach, upon it's return to Windsor Castle following the Cariage Procession. #RoyalWedding Photo: Alex Bramall