image1
Dit zijn ze de tools die je nodig hebt om je kleding langer mooi te houden

Wil je een overzichtelijke, duurzame kledingkast, met alleen top-items die je ook echt draagt? We zijn van start met ELLE's R-model! Daarin gaan we in zeven stappen naar die overzichtelijke, duurzame kast: rethink, reduce, respect, repair, reuse, restyle en recycle. Vorige week zaten we in stap 2, reduce. Nu zitten we in stap 3: respect.

Open deur, maar toch belangrijk: als je je kleding een beetje goed verzorgt, blijft die duurzamere garderobe met alleen maar topstuks veel langer mooi. Het zit hem in de kleine dingen: je kleding op de juiste manier wassen (niet te vaak), kammen, ontpillen, en - ik zeg het nog maar eens - niet alles op die hoop op de grond gooien. Helpt ook een hoop: de juiste kastindeling met goede kleerhangers, legplanken en opbergruimtes. Maar hoe word je een pro in je kleding verzorgen? Hier tippen experts hoe je je kleding goed verzorgt, en je zult lezen: een tool hier of daar maakt een wereld van verschil. Investeer bijvoorbeeld in een handstomer; die is het dubbel en dwars waard. Op een rij, de beste verzorgingstools.

 

1 Ontpiller
Steamery, Bijenkorf Met een ontpiller houd je je wollen truien extra lang mooi en haal je die vervelende pillen en pluisjes gemakkelijk van je kleding. Na zo'n pilbeurt voelt je trui weer als nieuw aan.2 Kledingstomer

Een kledingstomer - en dan vooral een handstomer - is de perfecte tool voor in je kledingkast. Makkelijk en snel om een kledingstuk even op te frissen, en ideaal om de kreukels uit moeilijk te krijgen items te krijgen. Zo voorkom je onnodig gehaaste brandvlekken, want hij is veel makkelijker tevoorschijn te halen dan zo'n strijkplank.

 

3 Kledingontpiller

Liever zorgvuldig met de hand aan de slag? Dan is dit fijne kammetje jouw gereedschap om gemakkelijk je trui, wollen pak, sjaal of jas te ontdoen van kleine pillen en pluizen.

 

4 Vloeibaar wasmiddel Donkere & Zwarte Was

Het zorgvuldig kiezen van het juiste wasmiddel is een vak op zich. Dit biologisch afbreekbare wasmiddel helpt je donkere was zijn kleur behouden, en - heel handig - bezit een zogenoemde kleuroverdrachtremmer, waardoor het uitlopen van kleuren vermindert. Ook prettig: hij verwijdert katoenpluisjes.

 

5 Waszak, set van 2

Een waszak beschermt wol, ondergoed en zelfs jeans en sportkleding tegen beschadigingen door de wasmachine.

 

6 Houten kledingborstel

Een kledingborstel verwijdert stof en haren van textiel zonder de vezels aan te tasten. Zeker met zwarte kleding een dankbaar accessoire.

 

7 Linnenspray

Voor wie zijn kleren graag fris, frisser, frist ziet, maar tegelijkertijd niet te veel wil wassen, is een linnenspray een goede. Deze verfrist je kleding tussen de wasbeurten door. Deze variant van Marie-Stella-Maris heeft ook nog eens het ideale formaat voor in je tas.

 

8 Wasdrogerballen

Wollen ballen in je droger? Jazeker. Ze vormen een goed alternatief voor wasverzachter en verkorten de droogtijd van je wasje. Daarnaast ontladen ze statische elektriciteit uit je kleding en maken ze je kleren fris en zacht.

 

9 Sneaker onderhoudsset

Vaker je schoenen paren wisselen en het regelmatig onderhouden van je sneakers, alleen zo gaan de geliefde stappers langer mee. Expert en schoenontwerper Deniz Terli tipte om af en toe het suède te boenen met je tandenborstel. Gelukkig met deze compacte kit heb je in 1 keer alles bij de hand, faux leather, leren en de suède kicks.

 

10 Wasmiddel voor spijkerstoffen

Och, je jeans niet wassen: het blijft moeilijk, maar je denim blijft echt mooier als je hem niet elke week in de was gooit. Als je je jeans toch echt wil opfrissen, kun je dit speciale wasmiddel voor spijkerstoffen gebruiken. Deze shampoo behoudt kleur en verfrist zonder katoenvezels te beschadigen.

 

11 Brede hangerset van 2

Je houdt je kleding ook mooi door ze goed op te hangen. Deze brede hanger voorkomt vervormingen in je jasjes en colberts.

 

12 Schoencrème

Door je tassen en schoenen regelmatig in te smeren met ledercrème, zorg je ervoor dat het leer soepel blijft en mooi glanst.

 

https://www.elle.nl/

 

Showbizz

Tweelingzussen Nikki en Brie Bella zijn allebei bevallen van een zoon. De neefjes werden een dag na elkaar geboren, zo maakten ze bekend op Instagram. Nikki en Brie werden bekend als showworstelaars in de WWE. Daarna waren ze te zien in realityserie Total Divas, en kregen hun eigen spin-off Total...

Fashion News

Wil je een overzichtelijke, duurzame kledingkast, met alleen top-items die je ook echt draagt? We zijn van start met ELLE's R-model! Daarin gaan we in zeven stappen naar die overzichtelijke, duurzame kast: rethink, reduce, respect, repair, reuse, restyle en recycle. Vorige week zaten we in stap 2,...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 91 gasten online

Poll

Zouden op de IC's jongere Corona-patienten voorrang moeten krijgen op 60+ patienten?
 

Pic of the week


kyliejenner: vogue babyyy. Thank You @voguehongkong for this cover.