image1
Als je het al doet, doe het dan goed: ZO knijp je een pukkel uit

pukkelLaten we direct beginnen, want een erg fris praatje wordt het niet. Hier komt het: puistjes uitknijpen, the right way.

Ten eerste is het belangrijk dat de pukkel een witte kop heeft voordat je tot knijpen overgaat; een puist uitknijpen die dieper ligt (je kent het wel; de huid rondom de ontsteking is gezwollen en rood), gaat je namelijk niet lukken. Het enige wat er gebeurt als je dit wel gaat uitknijpen, is dat de ontsteking zich onderhuids verspreidt, en dat leidt weer tot een grotere ontsteking en soms zelfs tot littekens.

Goed, dat wil je dus niet. Wat dan wel?
Reinigen, reinigen en uitknijpen

Als je puist eenmaal een goede dikke kop heeft, was je eerst de handen en het gezicht grondig. Dit kan met een reinigingsmiddel. Een optie is om met een beetje alcohol het gebied rondom de pukkel te ontsmetten. Daarna druk je met warmwaterkompressen zachtjes tegen de zijkant van je pukkel totdat deze 'popt'. Als de pus er niet in één keer uitkomt, verwijder je deze tijdens het uitknijpproces met een wattenstaafje. Na het uitknijpen kun je een benzoylperoxide-gel op en rondom het plekje aanbrengen; deze gel remt de groei van de acne-bacterie.

De gouden regel voor het uitknijpen van je pukkel is dat je het voorzichtig aanpakt. Ga niet als een waanzinnige tegen de zijkanten van de ontsteking aanduwen (we begrijpen het, maar doe het toch niet). Ook belangrijk: a;s de pukkel begint te bloeden, is het tijd om te stoppen, en wanneer er alleen vocht uit je pukkel komt, stop je ook. Dan is je pukkel nog niet rijp om uitgeknepen te worden.

Voor we afsluiten, willen we dit meegeven: een pukkel verdwijnt na vijf dagen vaak vanzelf. Het beste is om gewoon geduld te hebben.

Bron: http://www.ELLE.nl/

 

Showbizz

Hoewel hij momenteel door een zware periode gaat vanwege meerdere beschuldigingen van seksueel wangedrag, verschijnt James Franco aanstaande zondag toch bij de SAG Awards. Dit meldt een bron tegenover ET Online.„James gaat erheen, omdat er geen enkele reden is om niet te verschijnen. Hij zal zich daar...

Fashion News

Laten we direct beginnen, want een erg fris praatje wordt het niet. Hier komt het: puistjes uitknijpen, the right way.Ten eerste is het belangrijk dat de pukkel een witte kop heeft voordat je tot knijpen overgaat; een puist uitknijpen die dieper ligt (je kent het wel; de huid rondom de ontsteking is...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 109 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen
 

Pic of the week

Lori HarveyLori Harvey celebrating her b-day weekend @Cabo, San Lucas