image1
Jay Z maakt docu over Trayvon Martin

Jay ZEr is een documentaire in de maak over Trayvon Martin, de Amerikaanse tiener die in 2012 werd doodgeschoten door een buurtwacht. Jay Z produceert de docu in samenwerking met filmstudio The Weinstein Company.

De serie wordt gebaseerd op twee boeken: Suspicious Nation van NBC-verslaggever Lisa Bloom en het boek dat de ouders van Trayvon over hem schreven: Rest in Power.

Het werk van Bloom gaat vooral over wat er gebeurde en misging in de rechtszaak tegen buurtwachter George Zimmerman, terwijl het boek van Sybrina Fulton en Tracy Martin ingaat op de jeugd van hun zoon en de nasleep van zijn dood.

The Weinstein Company maakt naast de docu ook een film over de moord op Trayvon. Volgens Variety waren er meer studio's geïnteresseerd om zijn verhaal naar het witte doek te brengen.

De studio en Jay Z zouden lange gesprekken hebben gevoerd met de ouders van de tiener, die vooral wilden dat het leven en de nalatenschap van hun zoon in ere werd gehouden.

Martin was 17 jaar toen hij werd doodgeschoten door Zimmerman. De buurtwacht vond dat de tiener er verdacht uitzag en schoot hem na een handgemeen in de borst.

Pas toen de zaak veel media-aandacht kreeg, werd hij aangehouden en voorgeleid. Hij werd in 2013 vrijgesproken. De protesten die daarop volgden, leidden tot de beweging Black Lives Matter.


Bron: http://www.telegraaf.nl/prive/

 

Showbizz

Er is een documentaire in de maak over Trayvon Martin, de Amerikaanse tiener die in 2012 werd doodgeschoten door een buurtwacht. Jay Z produceert de docu in samenwerking met filmstudio The Weinstein Company.De serie wordt gebaseerd op twee boeken: Suspicious Nation van NBC-verslaggever Lisa Bloom en het...

Fashion News

Het plattebuikdieet anno 2017.Een platte buik, die wil ik wel. Maar persoonlijk heb ik een gruwelijke hekel aan sit-ups en crunches. Gelukkig kan voeding je al een heel eind op weg helpen om straks met een mooie strakke buik in je bikini (of badpak) rond te paraderen. Dit is het plattebuikdieet anno...#1 101jamz

 

Online Guests

We hebben 65 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen
 

Pic of the week

Kate
Kate Middleton#St.Patricksday
#usweekly#Instagram#17.03.2017