SharmaMijn NIEUWE tori van over de Noordzee ...

Goede voornemens? Alweer (NIET)? Tja, ik heb er zo een paar hoor.

Weet niet zo goed waar te beginnen.

Want ik heb er een paar persoonlijke, maar ook een paar voor de mensen om mij heen, de mensen met wie ik samen woon op dit stukje aarde.

Want, 2015 heeft ons veel moois gebracht... mijn gezin en ik zijn er redelijk gezond doorheen gekomen. We hebben los van hele kleine minder leuke dingen die ieder gezin wel eens doormaakt, een goed jaar gehad. We hoefden niet te vluchten uit ons huis, of uit ons land.

We werden niet achterna gezeten door wie dan ook. We hebben geen ellende meegemaakt, we hebben goed gegeten, we hebben leuke dingen gedaan, van elkaar genoten en we hebben nog steeds een mooi huis. Een veilig huis. We hebben elkaar, we zijn bij elkaar. We hebben elkaars liefde., warmte, vertrouwen. We leven goed met elkaar. We hebben een lieve familie met wie we vaak ook heel plezierig leven en op wie we kunnen rekenen, steunen, met wie we lachen.

We hebben lieve vrienden en buren, die ons vertrouwen, die ons dingen toevertrouwen, met wie we ons geluk en eten delen. We hebben deel van onze dromen waargemaakt, we hebben hard gewerkt, mensen blij gemaakt, mensen geholpen. We hebben een bijdrage kunnen leveren op onze school en op ons werk. We hebben moeilijke keuzes gemaakt en zijn samen trots geweest op wat we bereikt hebben. Ai boi, 2015.... je was een tof jaar, met ups and downs, zoals dat gaat.

Maar veel van onze medemensen kunnen dat niet zeggen. Er zijn mensen die dit jaar geen huis hadden, geen eten, geen behoorlijke kleding. Kinderen zonder ouders, zonder thuis, zonder steun, die niet naar school konden, die niet hebben gelachen, die veel hebben gehuild. Gezinnen die verscheurd werden, hun huis kwijt raakten aan natuurgeweld, aan oorlog, aan ellende door politiek veroorzaakt.

En toch... zijn er zoveel nare mensen, nare dingen veroorzaakt door nare mensen. Uitspraken gedaan door nare mensen. Ellende door nare mensen.

En daarom... hoop ik voor 2016:
Dat wij beter met elkaar leren leven, dat wij eerlijk met elkaar omgaan, dat we meer naar elkaar omkijken. Meer elkaar helpen. Dat we kinderen laten lachen, kinderen gelukkig maken, oudjes helpen en bijstaan. Dat we naar elkaar luisteren, dat we er meer voor elkaar zijn, in plaats van alleen maar voor onszelf.

Dat wij anderen die onze steun en hulp hard nodig hebben, voorop plaatsen en niet onze politieke ideologie├źn voorop stellen.
Dat wij beter beseffen dat elk ander mens net zo gelukkig wil leven als wij dat zelf doen.

Zullen we meer lachen? Meer helpen? Meer begrijpen?
Zullen we dat proberen? Zullen we voorzichtiger zijn in het verkeer en denken aan een ander?
Zullen we een mooi uiteinde vieren en een goede jaarwisseling doorstaan, terwijl we feesten en toch voorzichtig zijn?
Zullen we het gezellig maar ook veilig doen?
Zullen we wat liever zijn voor elkaar?

Ik reken op je!

En wens je vooral een mooie jaarwisseling en veel goede, mooie, gezonde dagen in het nieuwe jaar dat we verwelkomen.

2016.... here we come

Liefs,
Sharma

 


Online Guests

We hebben 38 gasten online

Poll

Nederlandse voetballers met Surinaamse roots zouden t.b.v. het Nationaal elftal van Suriname een dubbel paspoort moeten kunnen krijgen